Jak na domácí výrobu Absinthu a dalších tinktur pro zlepšení sexu, nálady a energie?

A
A
Jak na domácí výrobu Absinthu a dalších tinktur

Bylinné tinktury jsou skvělým způsobem, jak využít mocné síly přírody. Jednou z nejznámějších bylinných tinktur je bezesporu Absinth, nápoj s přezdívkou „Zelená víla“, který je známý pro svou jedinečnou chuť a účinky. Tento článek vám ukáže, jak si doma připravit své vlastní bylinné tinktury, včetně krokového návodu na výrobu vlastního Absinthu.

Jak na domácí výrobu Absinthu a tinktur

Jak na domácí výrobu Absinthu a dalších tinktur pro zlepšení sexu, nálady a energie?

 

Bylinné tinktury jsou skvělým způsobem, jak využít mocné síly přírody. Jednou z nejznámějších bylinných tinktur je bezesporu Absinth, nápoj s přezdívkou „Zelená víla“, který je známý pro svou jedinečnou chuť a účinky. Tento článek vám ukáže, jak si doma připravit své vlastní bylinné tinktury, včetně krokového návodu na výrobu vlastního Absinthu.

Co je to tinktura?

Definice: Tinktura je extrakt rostlin nebo bylin, který je obvykle vyrobený pomocí alkoholu. Alkohol slouží jako rozpouštědlo, které vytahuje aktivní složky z bylin. Tinktury jsou vysoce koncentrované, takže stačí jen malé množství k dosažení účinku.

Potřeby pro výrobu tinktur

  1. Byliny: Můžete použít čerstvé nebo sušené byliny. Při výběru bylin se ujistěte, že jsou bez pesticidů a chemikálií.
  2. Alkohol: Nejlepší je použít vysokoprocentní alkohol, například vodku nebo rum. Alkohol slouží jako konzervační látka a zároveň vytahuje aktivní složky z bylin.
  3. Skleněná nádoba s víkem: Nádoba by měla být čistá a suchá. Sklo je nejlepší, protože neinteraguje s bylinami ani s alkoholem.
  4. Tmavé skleněné lahvičky na skladování: Tinktury se nejlépe skladují na tmavém a chladném místě. Tmavé sklo chrání tinkturu před světlem, které by mohlo způsobit její postupné znehodnocení.

Jak si doma vyrobit tinkturu

  1. Vyčistěte a osušte skleněnou nádobu a její víko.
  2. Naplňte nádobu bylinami. Pokud používáte čerstvé byliny, naplňte nádobu celou. Pokud používáte sušené byliny, naplňte nádobu cca z  poloviny.
  3. Přidejte alkohol. Alkohol by měl byliny zcela pokrýt.
  4. Uzavřete nádobu a dobře ji protřepejte.
  5. Nádobu umístěte na tmavé, chladné místo, kde nebude vystavena přímému slunečnímu světlu.
  6. Každý den nádobu protřepejte, aby se byliny a alkohol dobře promíchaly.
  7. Po 4 až 6 týdnech tinkturu sceďte přes jemné síto nebo plátýnko do tmavých skleněných lahví. Byliny vyhoďte.
  8. Tinkturu skladujte v ledničce, nebo na jiném chladném místě. Správně uložená tinktura by měla vydržet i několik let.

Domácí výroba absinthu

Absinth je známý svými silnými účinky a specifickou chutí. Tato bylinná tinktura obsahuje několik různých bylin, ale hlavní složkou je pelyněk, který absinthu dodává jeho charakteristickou hořkost.

Potřeby:
  • 25g sušeného pelyněku
  • 10g sušeného anýzu
  • 5g sušeného fenyklu
  • 1 litr vysokoprocentního alkoholu (minimálně 60%)
  • Skleněná nádoba s víkem
  • Tmavé skleněné lahvičky na skladování
Postup:
  1. Sušené byliny vložte do skleněné nádoby a přidejte alkohol.
  2. Nádobu uzavřete a protřepejte.
  3. Nádobu umístěte na tmavé a chladné místo a každý den ji protřepejte.
  4. Po 2 týdnech sceďte tinkturu přes jemné síto nebo plátýnko do tmavých skleněných lahví.
  5. Absinth je připraven k použití. Můžete ho konzumovat samotný, s vodou nebo jako součást koktejlů.

TIP: Bylinné tinktury pro zlepšení sexu, nálady a energie

(Příprava: Bylinu namočte do vysokoprocentního alkoholu (alespoň 40 – 60%) a nechte ji macerovat po dobu čtyř až šesti týdnů. Poté sceďte a uložte v tmavé skleněné lahvičce. (Můžete vyzkoušet také kombinace více bylin.)

1. Tinktura z Ženšenu

Ženšen je známý svými stimulačními účinky a schopností zlepšit sexuální výkonnost. Může zvýšit libido, zlepšit erekci a podpořit fyzickou výdrž. Tinktura z ženšenu je skvělá volba pro ty, kteří hledají způsob, jak přirozeně zlepšit svůj sexuální život.

2. Tinktura z Damiány

Damián je bylina známá svými afrodiziakálními vlastnostmi. Tradice použití této byliny k podpoření sexuálního zdraví sahá až do dob Mayů a Aztéků. Tinktura z damiánu může zvýšit sexuální touhu a zlepšit sexuální výkon.

3. Tinktura z Muira puama

Muiry puama, někdy označovaná jako „Potence dřevo“, je bylina původem z Brazílie, která je tradičně používána k podpoření sexuálního zdraví a zlepšení libida.

4. Tinktura z Guarany

Guarana je bylina bohatá na kofein a další stimulanty, které mohou zvýšit energii a zlepšit fyzický i duševní výkon. Guarana je také známa svými afrodiziakálními účinky a může pomoci zvýšit sexuální touhu.

5. Tinktura z Catuaby

Catuaba je další tradiční brazilská bylina, která se používá k posílení sexuální funkce. Je známa svými stimulačními a afrodiziakálními účinky.

6. Tinktura z Maca

Maca, známá také jako peruánský ženšen, je bylina, která je tradičně používána na podporu energie, výdrže a libida. Tinktura z Maca může pomoci zlepšit sexuální touhu a výkon.


Tagy: Bylinné tinktury – Domácí příprava – Absinth – Výroba absinthu – Bylinky – Zlepšení sexu – Zlepšení nálady – Zvýšení energie – Ženšen – Damiána – Muira puama – Guarana – Catuaba – Maca – Ginkgo Biloba – Alkohol – Macerace – Afrodiziakum – Adaptogeny – Ayurvéda – Tradiční medicína – Zdraví – Vitalita – Duševní zdraví – Sexuální zdraví – Duševní výkon – Fyzický výkon – Libido – Erekce – Sexuální touha – Sexuální výkon


Sleduj nás! 🙂  #kryptonitlife   #kryptonitteam

SLEVA 5% NA PRVNÍ NÁKUP! | POUŽIJ KÓD: KRYPTONITKRATOMCZ

YOU MAY ALSO LIKE

Main Menu x