Co je to kratom? Je kratom legální?

A
A
Co je to kratom? Je kratom legální?

Velmi jednoduše – ANO JE. Má to ovšem svoje „ALE“. V České republice není podle legislativy ČR kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou a jedná se tedy pouze o sběratelský předmět. Můžete si jej tedy koupit, ale čistě pro sběratelské účely. Zcela zakázán je kratom pouze  v Austálii, Barmě, Vietnamu a Malajsii. V roce 1943

Co je to kratom? Je kratom legální?

Je kratom legální? Co je to kratom?

 

O KRATOMU

– JE KRATOM LEGÁLNÍ?

 

Velmi jednoduše – ANO JE. Má to ovšem svoje „ALE“. V České republice není podle legislativy ČR kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou a jedná se tedy pouze o sběratelský předmět. Můžete si jej tedy koupit, ale čistě pro sběratelské účely. Zcela zakázán je kratom pouze  v Austálii, Barmě, Vietnamu a Malajsii. V roce 1943 bylo pěstování kratomu zakázáno také v Thajsku. Znovuzlegalizovám byl až v roce 2013. Do té doby byl zde druhou nejvíce konzumovanou ilegální drogou. Na přelomu ledna a února 2017 byl kratom také zakázán agenturou DEA v některých zemích USA.

 

„Kratom si můžete koupit, ale čistě pro sběratelské účely.“

 

CO JE TO KRATOM?

Dosahuje výšky až třiceti metrů a vyskytuje se především v jihovýchodní Asii. Nalézt ho můžeme v tropických lesích v Thajsku, Indonésii, Malajsii, na Velkých i Malých Sundách. Setkat se s ním můžeme hojně také v Africe.

Tamní odruda se řadí do čeledi Hallea a roste převážně v močálech. Odborně se kratom nazývá Mitragyna speciosa a poprvé byl vědecky popsán holandským botanikem Pietrem Willemem Korthalsem v 19. století. Vyznačuje se velkými zelenými listy a žlutými květy.

 

„Kratom je dnes již populární téměř po celém světě.“

 

V dnešní době je již rostlina populární téměř po celém světě. V minulosti se nejvíce využívala v jihovýchodní Asii jako náhražka za opium. Vlastnosti podobné opiu jsou u kratomu zapříčiněny, vysokým množstvím alkaloidů, které listy obsahují. Nejedná se tedy o opiat, jak je často mylně uváděno. ( zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Mitragyna_speciosa )

Barva kratomu

Všeobecně se uvádí, že barvy kratomu dělíme podle zbarvení žilek na listech. (Zelené, žluté, červené nebo bílé.) To je částečně pravda, ovšem barva žilek vychází ze stáří daného listu a nikoliv z druhu stromu, jak je často mylně uváděno. (Přiznáváme se, že i my jsme to měli chvíli špatně.) Barva kratomu se tedy liší zejména, díky odlišnému způsobu zpracování. U zeleného a bílého kratomu se jedná o odlišný proces sušení a u červeného kratomu je to proces fermentace.

Druhy kratomu

Existuje mnoho druhů kratomu s nejrůznějšími názvy, jako je „Borneo, Bali, Sulawesi, Malay, Bentuangie“ atd. Některé názvy mají označovat místo původu kratomu, jako je Malay, nebo Bali a jiné označují unikátní odrudu jako je například Maeng Da. Zde je opět trochu kontroverzní tvrdit, že jsou tyto informace 100% pravdivé, protože je to velmi těžko ověřitelné. Velká část kratomu se pěstuje v indonéské části Bornea a zjistit, zda kratom skutečně pochází z Bali, nebo Vietnamu, jak dodavatel uvádí, je díky v podstatě neexistující regulaci velmi obtížné. 

My na eshopu sice všechna výše uvedená jména kratomů používáme, nemáme ale v úmyslu nikoho klamat. To je taky důvod, proč zde narovinu uvádíme tyto informace. Osobně vnímáme rozdíly mezi zmíněnými druhy, což je možná způsobeno pouze jinou úpravou, nebo se možná skutečně jedná o kratom pocházející z jiného místa.

 

„Maeng Da = náš nejlepší mix“

 

Mezi naše bestsellery patří kratom Maeng Da o kterém se všeobecně uvádí, že se jedná o vyšlechtěnou odrudu. Mnoho důkazů ale naznačuje, že se jedná spíše o dobře namíchaný mix. My jsme i přes to s tímto Maeng Da „mixem“ velmi spokojení, takže si podle nás, svoje prvenství bez ohledu na skutečnost, rozhodně zaslouží. 😉

 

PROČ TU NEMÁME VÍCE INFORMACÍ O KRATOMU?

Protože je zde jednoduše nesmíme uvést.. Je to z důvodu, že Česká legislativa podobné informace zakazuje zveřejňovat. Bylo nám řečeno, že i přes všechna důrazná upozornění, že se jedná čistě o sběratelský předmět a článek je tudíž pouze informativní, nesmíme napsat nic o tom, jaké má Kratom vlastnosti, k čemu se používá, či používal a nesmíme uvádět v podstatě nic z volně dostupných informací, které jsou k vidění všude na internetu. (Pokud se tedy budeš chtít něco dozvědět, stačí, když budeš trochu googlit.) ? Tolik k dnešním úřadům..

 

„Omlouváme se ti, že jsme ti toho nemohli sdělit víc, ale věříme, že si určitě nějak poradíš.  :)“ 
Sleduj nás! 🙂  #kryptonitlife   #kryptonitteam

SLEVA 15% NA KRATOM! | POUŽIJ KÓD: KR-15-OFF

YOU MAY ALSO LIKE

Main Menu x