Jak vybrat správný Kanna extrakt?

A
A

Kanna se podobně jako Kratom stala v posledních letech velmi oblíbenou a vyhledávanou bylinou na trhu. Nejvíce jsou však žádané právě Kanna extrakty, které nabízejí vysokou koncentraci alkaloidů. Různé Kanna extrakty se od sebe liší poměrem a také koncentrací těchto alkaloidů. V tomto článku si srovnáme poměr a vysvětlíme si význam látek

Jak vybrat správný Kanna extrakt?

Kanna extrakt? Jak vybrat správný

Jak vybrat správný Kanna extrakt?

Přehledné srovnání koncentrace Alkaloidového profilu Kanna extraktů

Kanna se podobně jako Kratom stala v posledních letech velmi oblíbenou a vyhledávanou bylinou na trhu. Nejvíce jsou však žádané právě Kanna extrakty, které nabízejí vysokou koncentraci alkaloidů. Různé Kanna extrakty se od sebe liší poměrem a také koncentrací těchto alkaloidů. V tomto článku si srovnáme poměr a vysvětlíme si význam látek, které se v Kanna extraktech vyskytují.

 

Co je to Kanna? Rychlé info

 

Tato rostlina pochází z Jižní afriky, kde ji objevili již kdysi dávno tamní domorodci Khoikhoi (Hotentoti) a San (Křováci). Rostlina dorůstá do výšky asi 30 centimetrů, má malé dužinovité lístečky a její bílo – růžovo – žluté květy, se vzdáleně podobají květům sedmikrásky. Kanna obsahuje velmi zajímavou kombinaci alkaloidů mesembrine, mesembrenone, mesembrenolu a tortuosamiu. V dnešní době se Kanna komerčně využívá pouze na území Jihoafrické republiky, kde se prodává na lékařský předpis pod názvem Zembrine.

 

Jak je to u Kanny s legislativou v ČR?

 

Kanna se stejně jako Kratom v České Republice prodává pouze jako “sběratelský předmět”. To ve zkratce znamená, že se u Kanny nesmí uvádět žádné informace o účincích, nebo dávkování, jelikož Kanna není v ČR schválená jako potravina. Tato informace se nesmí nacházet ani na obalu produktu a nelze ji oficiálně sdělovat žádnými jinými způsoby. I přesto je v ČR mnoho obchodníků, kteří tuto skutečnost vědomě, či nevědomě porušují. My se však snažíme být vždy v souladu s legislativou a proto tyto informace veřejně neuvádíme. 

Nejlepší řešení, jak zjistit o Kanna extraktech nějaké bližší informace podobného charakteru, je hledat na zahraničních webech. Naštěstí to není nic složitého, jelikož podobných informací je na internetu stále hodně.

Jak vybrat Kanna extrakt?

 

Nejlepší způsob jak vybrat správný Kanna extrakt, je podle poměru jednotlivých látek v jeho alkaloidovém profilu. Kvalitní eshopy, které prodávají kvalitní produkty, by měly mít poměr alkaloidů u produktu uvedený. Účinnými látkami Kanny jsou mesembrinové alkaloidy – mesembrin, mesembrenon, mesembrenol a mesembranol, které se nacházejí převážně v listech rostliny. Nejčastěji u produktu uvidíte popis jako například je zde:

Mesembrine ± 70%, Mesembrenon ≤ 20%, 7-Mesembrenon ≤ 10%

Mesembrine představuje hlavní a pro většinu lidí i nejpodstatnější alkaloid. Osobně bychom ho nazvali “party” alkaloidem, jelikož se ve vyšších koncentracích (65% a více) nejvíce podobá známé látce M*D*M*A. 

Čím menší a vyváženější je poměr jednotlivých alkaloidů v Kanna extraktu, tím „jemnější“ kanna efekt vytvoří. Pro přehlednost jsme vytvořili dvě tabulky, kde jsou uvedeny různé koncentrace Kanna extraktů, podle obsažených alkaloidů. (viz obrázky)

PS: Děkujeme Ti za přečtení článku a budeme moc rádi, když mrkneš k nám na eshop. ?


Tagy: Kanna – Sceletium tortuosum – Kanna extrakt – extrakty – Kanna extrakty – Kanna legislativa – Kanna informace – Kanna účinky – Jak vybrat kanna extrakt – nejlepší kanna extrakt? – Kanna tabulka – Kanna extract – alkaloidy kanna – co je to Kanna – co je to Kanna extrakt – Kanna prodej – Kanna ČR – Kvalitní Kanna extrakt – kanna legislativa – Sceletium – Mesembrine – Mesembrenon – Mesembrenon 


Sleduj nás! 🙂  #kryptonitlife   #kryptonitteam

SLEVA 5% NA PRVNÍ NÁKUP! | POUŽIJ KÓD: KRYPTONITKRATOMCZ

YOU MAY ALSO LIKE

Main Menu x