Mitragyna Hirsuta nebo Kratom? Objev Tuto Novou Alternativu

A
A
Mitragyna Hirsuta nebo Kratom? Objev Tuto Novou Alternativu

Mitragyna Hirsuta nebo Kratom? Objev Tuto Novou Alternativu. V exotických pralesích jihovýchodní Asie roste strom, který se postupně dostává do povědomí čím dál více lidí a to včetně vědců, botaniků a nadšenců alternativní medicíny po celém světě. Jmenuje se Mitragyna Hirsuta, a někteří ji považují za velmi zajímavou alternativu k jejímu známějšímu bratranci kratomu (Mitragyna speciosa). Jak se ale tyto dvě rostliny liší? Co dělá Mitragyna Hirsutu tak jedinečnou, a co bys o ní měl/a vědět? Právě na tyto otázky si odpovíme v tomto článku.

Mitragyna Hirsuta nebo Kratom? Objev Tuto Novou Alternativu

Mitragyna Hirsuta nebo Kratom? Objev Tuto Novou Alternativu

Mitragyna Hirsuta nebo Kratom? Objev Tuto Novou Alternativu

 

V exotických pralesích jihovýchodní Asie roste strom, který se postupně dostává do povědomí čím dál více lidí a to včetně vědců, botaniků a nadšenců alternativní medicíny po celém světě. Jmenuje se Mitragyna Hirsuta, a někteří ji považují za velmi zajímavou alternativu k jejímu známějšímu bratranci kratomu (Mitragyna speciosa).

Jak se ale tyto dvě rostliny liší? Co dělá Mitragyna Hirsutu tak jedinečnou, a co bys o ní měl/a vědět? Právě na tyto otázky si odpovíme v tomto článku.

Co je to Mitragyna Hirsuta?

Mitragyna Hirsuta je tropický strom, který patří do rodiny Rubiaceae a je původem z jihovýchodní Asie, konkrétně z Kambodže, Thajska a Vietnamu. Někdy je v místních dialektech označována také jako „Kra Thum Khok“.

Strom má výšku až 15 metrů a jeho listy mohou dosahovat délky až 17 cm. Je příbuzná známějšímu kratomu (Mitragyna speciosa), Hirsuta má ale unikátní složení alkaloidů a nabízí mírně odlišný profil působení, což činí tuto rostlinu zajímavou pro mnohé vědecké, etnobotanické a terapeutické výzkumy.

Botanická Charakteristika

Mitragyna Hirsuta je stálezelený strom, jehož listy jsou oválné, s ostrým hrotem a střídavě uspořádané na větvích. Květy jsou žluté, a plody mají kulovitý tvar.

Alkaloidní Složení

Mitragyna Hirsuta obsahuje unikátní alkaloidy, především mitraphylline. Alkaloidní složení je odlišné od kratomu, což vede k odlišnému působení. Další alkaloidy, které byly identifikovány v M. Hirsuta, zahrnují isomitraphylline a nedávno objevený isomitraphyllinol.

Význam a Využití

Mitragyna Hirsuta je stále objevována a zkoumána ve vědeckých kruzích. V tradiční medicíně některých asijských kultur je používána jako alternativa ke kratomu.

Jaké Alkaloidy Obsahuje Mitragyna Hirsuta a v čem se Liší od Kratomu?

Mitragyna Hirsuta a kratom (Mitragyna speciosa) jsou blízcí příbuzní a oba patří do rodiny Rubiaceae. Přesto, pokud jde o alkaloidní složení, jsou odlišní. 

 

„Mitragyna Hirsuta obsahuje alkaloid zvaný mitrafilin, odlišující ji od kratomu. ‚Díky odlišnému alkaloidnímu složení může Mitragyna Hirsuta nabídnout odlišné působení.‘ – unikátní složení, unikátní možnosti.“

 

Alkaloidy v Mitragyna Hirsuta

Mitragyna Hirsuta obsahuje množství alkaloidů, ale nejznámějším a nejvíce zkoumaným je alkaloid zvaný mitraphylline. Tento alkaloid se váže na opiátové receptory v našem mozku, stejně jako kratom, a způsobuje podobný, ovšem mírnější efekt. Další alkaloidy této rostliny zahrnují isomitraphylline a nedávno objevený isomitraphyllinol. (zdroj: https://www.semanticscholar.org)

Alkaloidy v Kratomu

Na druhé straně, kratom je známý především díky dvěma hlavním alkaloidům: mitragyninu a 7-hydroxymitragyninu. Mitraphylline je také jedním z prvků M. speciosa (kratomu) a je odpovědný za některé z jeho působení.

Hlavní Rozdíly

  • Složení Alkaloidů: Alkaloidní složení Mitragyna Hirsuta je částečně odlišné od kratomu, s hlavním alkaloidem mitraphylline, který je také obsažen v kratomu, ale v odlišné koncentraci.
  • Působení: Díky podobnému, avšak mírně odlišnému alkaloidnímu složení může mít Mitragyna Hirsuta mírně odlišný efekt od kratomu.
  • Koncentrace Alkaloidů: Mitragyna Hirsuta obvykle obsahuje nižší koncentrace alkaloidů ve srovnání s kratomem, což může ovlivnit její celkovou intenzitu.

Jak se Liší Legislativa Mitragyna Hirsuta a Kratomu? A Proč Zvolit Tuto Alternativu?

Jedním z klíčových aspektů, který může ovlivnit výběr mezi Mitragyna Hirsuta a kratomem, je legislativa. Zákony týkající se těchto rostlin mohou být v různých zemích odlišné, což může ovlivnit jejich dostupnost a využití.

Legislativa Mitragyna Hirsuta

Mitragyna Hirsuta je méně známá než kratom a legislativa ovlivňující tuto rostlinu je méně přísná nebo spíše neexistuje. V některých zemích, kde je kratom regulován nebo zakázán, Mitragyna Hirsuta zůstává legální a regulace ji neovlivňují.

Legislativa Kratomu

Kratom je známější a je více regulován na mezinárodní úrovni. V některých zemích, zejména v Evropě a v USA, je kratom podroben různým omezením nebo dokonce zákazům. Tato legislativa se liší stát od státu.

Proč Zvolit Mitragyna Hirsuta Jako Alternativu?

  • Legální Status: V některých oblastech, kde je kratom omezen, nebo zakázán, je Mitragyna Hirsuta skvělou legální alternativou.
  • Odlišné Působení: Díky odlišnému alkaloidnímu složení může Mitragyna Hirsuta nabídnout trochu odlišné působení, což ji činí zajímavou možností pro ty, kteří hledají alternativy ke kratomu.


Tagy: Mitragyna Hirsuta, kratom, alkaloidy, mitraphylline, isomitraphylline, isomitraphyllinol, působení, opiátové receptory, unikátní alkaloidy, rostlinné produkty, alternativa, vědecký výzkum, legislativa, koncentrace alkaloidů, mitragynin, 7-hydroxymitragynin, kultury, jurisdikce, efekty, složení, M. speciosa, M. Hirsuta, opiát, intenzita, bezpečnost, regulace


Sleduj nás! 🙂  #kryptonitlife   #kryptonitteam

SLEVA 5% NA PRVNÍ NÁKUP! | POUŽIJ KÓD: KRYPTONITKRATOMCZ

YOU MAY ALSO LIKE

Main Menu x