Kratom vs Mitragyna Hirsuta a Javanica – Jaké jsou rozdíly?

A
A
Kratom vs Mitragyna Hirsuta a Javanica - Jaké jsou rozdíly?

Kratom, neboli Mitragyna speciosa, začal být v několika posledních letech ve světě velmi populární. Bohužel, s rostoucí popularitou se stal v mnoha zemích také nezákonným, nebo přísně kontrolovaným. Čím dál více lidí, proto hledá ke kratomu vhodné alternativy. Mezi ty nejznámější patří právě Mitragyna Hirsuta a Mitragyna Javanica.

Kratom vs Mitragyna Hirsuta a Javanica – Jaké jsou rozdíly?

Mitragyna Hirsuta a Javanica vs Kratom (Mitragyna Speciosa)

Jaké jsou rozdíly, obsah alkaloidů a jaká je legislativa?

 

Kratom, neboli Mitragyna speciosa, začal být v několika posledních letech ve světě velmi populární. Bohužel, s rostoucí popularitou se stal v mnoha zemích také nezákonným, nebo přísně kontrolovaným. Čím dál více lidí, proto hledá ke kratomu vhodné alternativy. Mezi ty nejznámější patří právě Mitragyna Hirsuta a Mitragyna Javanica. Jaký je rozdíl mezi těmito dvěma bylinami a Kratomem si povíme v následujícím článku.

Stromy M. Javanica a M. Hirsuta, patří do stejné čeledi jako kratom, zvané Rubiaceae. Všichni členové tohoto rodu obsahují antimalarické a analgetické indolové alkaloidy. Patří sem mimo jiné i Mitragyna inermis, Mitragyna parvifolia, Mitragyna rotundifolia, Mitragyna tubulosa.

 

Mitragyna Hirsuta „kra thum khok“

Domorodí obyvatelé z jihovýchodní Asie popisují Mitragyna Hirsuta jako „infračervený“ kmen kratomu s podobnými, ovšem méně výraznými vlastnostmi. M. Hirsuta je ze všech druhů, kratomu nejvíce podobná. Její alkaloidový profil sice neobsahuje mitragynine, ani 7-hydroxymitragynine, což jsou dva hlavní alkaloidy M. speciosa, ale díky vysokému obsahu mitraphyllinu, je velmi často přirovnávána k červenému kratomu.

Alkaloidy

Hlavním alkaloidem je u M. Hirsuta mitraphylline, který je také jedním z prvků M. speciosa (kratomu). Mitraphylline se váže na opiátové receptory v našem mozku, stejně jako kratom a způsobuje stejně podobný, ovšem mírnější efekt. Dalšími alkaloidy jsou například isomitraphylline a nedávno objevený isomitraphyllinol (zdrojhttps://www.semanticscholar.org)

Legislativa

Mitragyna Hirsuta není na rozdíl od kratomu zakázána v žádné oblasti. Kratom, který je známější, je nyní bohužel zakázán již v mnoha státech po celém světě, včetně Slovenské republiky i mnoha dalších státech EU.

 

Mitragyna Hirsuta se stala populární hlavně v Thajsku,
kde byl kratom nezákonný od roku 1943

Náše hodnocení ⭐

Mitragyna Hirsuta (prášek), který prodáváme na eshopu (ZDE), je překvapivě velmi podobný zelenému druhu kratomu. Za vyzkoušení určitě stojí také kofeinová varianta, která má díky obsahu kofeinu “výraznější efekt”.

Shrnutí
  • nejvíce se podobá kratomu (M. speciosa)
  • obsahuje vysoké množství alkaloidu Mitraphylline, který je obsažen také v kratomu
  • mírnější, ale podobný efekt jako kratom
  • ve větším množství se podobá červenému kratomu
  • celosvětově 100% legální 
  • Dle našeho názoru č. 1 jako náhrada Kratomu
Všechny alternativy v kategorii NE-KRATOM najdeš – ZDE

Mitragyna Javanica (synonym – Diversifolia) 

Tato bylina pochází ze stromu Kra Thum Na, který roste v oblasti jihovýchodní Asie. Zatímco vzhledově je strom M. Javanica velmi podobný stromu M. Speciosa (Kratom), oba stromy mají velmi odlišné chemické složení. M Javanica má sice blízkou spřízněnost s kratomem, nemá však tak silný alkaloidový profil a obsahuje odlišné alkaloidy. M. Javanica neobsahuje hlavní alkaloidy Kratomu mitragynine, ani 7-hydroxymitragynine. Najdeme zde ovšem podobnou sloučeninu, známou jako Mitrajavine a také velké množství 3-isoajmalicinu.

Alkaloidy

Hlavním alkaloidem je u M. Javanica mitrajavin s velkou koncentrací 3-isoajmalicin. Tyto alkaloidy jsou zatím málo prozkoumané, proto je složité přesně určit jejich vlastnosti. Chemické složení M. Javanica se od kratomu relativně hodně liší, ačkoliv se dá říct, že tyto alkaloidy také vykazují určité působení na opiátové receptory v lidském mozku, stejně jako kratom. (M. Javanica neobsahuje hlavní dva alkaloidy kratomu: mitragynine, ani 7-hydroxymitragynine.)

Legislativa

Mitragyna Javanica není na rozdíl od kratomu zakázána v žádné oblasti. Kratom, který je známější, je nyní bohužel zakázán již v mnoha státech po celém světě, včetně Slovenské republiky i mnoha dalších státech EU.

Shrnutí
  • odlišný chemický profil oproti kratomu, přesto má podobné vlastnosti
  • obsahuje mitrajavin s velkou koncentrací 3-isoajmalicinu
  • mírnější efekt něž kratom
  • obsažené alkaloidy jsou relativně málo prozkoumané
  • celosvětově 100% legální

Tagy: Kratom – zákaz – kratom kratomu – ne kratom – alternativy kratomu – mitragyna speciosa – mitragyna hirsuta – mitragyna javanica – nahražka kratomu – čím nahradit kratom – zákaz kratomu sk – zakaz kraotmu čr – byliny podobné kratomu – ban kratom – legal kratom – prohibition kratom – kratom sk – čím nahradit zelený kratom


Sleduj nás! 🙂  #kryptonitlife   #kryptonitteam

SLEVA 5% NA PRVNÍ NÁKUP! | POUŽIJ KÓD: KRYPTONITKRATOMCZ

YOU MAY ALSO LIKE

Main Menu x