Mikrodávkování psychedelik pro osobní růst a pohodu

A
A
Mikrodávkování psychedelik pro osobní růst a pohodu

V posledních letech stále více narůstá zájem o praktikování mikrodávkování psychedeliky. To je akt užívání malých dávek psychedelik, jako je diethylamid kyseliny lysergové (LSD) nebo psilocybin (magické houby), s cílem zlepšit kognitivní funkce, kreativitu a emocionální pohodu, aniž by u toho došlo k plnému psychedelickému prožitku.

Mikrodávkování psychedelik pro osobní růst a pohodu

 pro osobní růst a pohodu Mikrodávkování psychedelik

Mikrodávkování psychedelik
pro osobní růst a pohodu

 

V posledních letech stále více narůstá zájem o praktikování mikrodávkování psychedeliky. To je akt užívání malých dávek psychedelik, jako je diethylamid kyseliny lysergové (LSD) nebo psilocybin (magické houby), s cílem zlepšit kognitivní funkce, kreativitu a emocionální pohodu, aniž by u toho došlo k plnému psychedelickému prožitku.

Koncept mikrodávkování psychedelik není nový; mnozí lidé, kteří se snaží rozšířit své kognitivní a emocionální schopnosti, ho praktikují po celá desetiletí. V poslední době si však získal větší pozornost a popularitu, díky vzestupu vědeckých studií o potenciálních přínosech mikrodávkování a také díky zvýšenému povědomí veřejnosti o psychedelikách a jejich přijetí.

Jaké jsou výhody mikrodávkování?

Jednou z hlavních výhod mikrodávkování psychedelik je potenciální zlepšení kognitivních funkcí. Studie ukázaly, že mikrodávky psychedelik mohou zvýšit kreativitu, soustředění a schopnost řešit problémy. Dále mohou snížit příznaky úzkosti a deprese a zvýšit pocity štěstí a duševní pohody. Předpokládá se, že je to způsobeno tím, jak psychedelika interagují se serotoninovými receptory v mozku, což může mít terapeutický účinek na náladu. Bylo také zjištěno, že zvyšují schopnost nekonvenčního myšlení, což může být přínosné pro jednotlivce pracující v kreativních oborech.

(Je však důležité poznamenat, že o rizicích mikrodávkování psychedelik toho stále hodně nevíme. Většina studií na toto téma, byla provedena na pouze na malých vzorcích a k plnému pochopení dlouhodobých účinků mikrodávkování, je zapotřebí dalších výzkumů.)

Jak mikrodávkování funguje v praxi?

Krok 1: Spolehlivý zdroj psychedelické látky

Prvním krokem při mikrodávkování je získat spolehlivý zdroj psychedelické látky. Je nezbytné zajistit, aby látka byla čistá, vysoce kvalitní a přesně dávkovaná. Nikdy byste se neměli pokoušet extrahovat nebo připravovat tyto látky sami, protože to může být nebezpečné a potenciálně škodlivé. 

Krok 2: Příprava mikrodávky

Nejběžnějším způsobem mikrodávkování je rozpuštění daného množství látky v kapalině, jako je voda nebo alkohol. Podle studie publikované v časopise PLOS One je mikrodávka LSD obvykle 10 mikrogramů, zatímco mikrodávka psilocybinu je mezi 0,1 a 0,3 gramy sušených hub.

Krok 3: Plán dávkování

Je důležité stanovit dávkovací schéma. Podle studie zveřejněné v časopise Frontiers in Psychiatry je nejběžnějším dávkovacím schématem užívání mikrodávky každé tři dny. To umožňuje vašemu tělu a mysli plně integrovat účinky látky, před užitím další dávky.

Krok 4: Stanovení záměru

To znamená ujasnit si, co od mikrodávkování očekáváte, a jakých konkrétních cílů byste chtěli dosáhnout. Podle studie zveřejněné v Journal of Psychedelic Studies může stanovení záměrů před užitím mikrodávky, výrazně zvýšit pozitivní účinky.

Krok 5: Mikrodávka

Nejdříve se ujistěte, že jste v pohodlném a bezpečném prostředí. Je lepší začít s nízkou dávkou a v případě potřeby postupně zvyšovat. Doporučuje se užít mikrodávku ráno, protože to může pomoci vyhnout se interferenci se spánkovým režimem.

Krok 6: Pozorování účinků

Po užití mikrodávky je důležité pozorovat účinky a zaznamenat jakékoli změny nálady, kognice nebo vnímání. Podle studie zveřejněné v časopise Psychopharmacology mohou účinky mikrodávky trvat až 12 hodin. Doporučuje se vést si deník, do kterého budete zaznamenávat svá pozorování a úvahy.

Mikrodávkování psychedelik může být potenciálně mocným nástrojem pro osobní růst a rozvoj. Je však důležité si uvědomit, že tyto látky jsou ve většině zemí stále nelegální a mohou mít svá rizika a vedlejší účinky o kterých zatím nevíme. Měly by být proto užívány pouze pod vedením kvalifikovaného odborníka, nebo lékaře.


Tagy: mikrodávkování – psychedelika – microdosing – psychedelic – psychonautika – LSD – psilocybin – houbičky – mikrodávky psychedelik – kognitivní funkce – jak zlepšit kognitivní funkce – vědecká studie – kolik je mikrodávka LSD – kolik je mikrodávka psilocybinu – psyche


Sleduj nás! 🙂  #kryptonitlife   #kryptonitteam

SLEVA 5% NA PRVNÍ NÁKUP! | POUŽIJ KÓD: KRYPTONITKRATOMCZ

YOU MAY ALSO LIKE

Main Menu x