Informace o zákazu Kratomu v Česku a na Slovensku

A
A
Informace o zákazu Kratomu v Česku a na Slovensku

Kratom a jeho plánovaný zákaz je v poslední době předmětem mnoha diskuzí, proto jsme se rozhodli napsat stručný článek s informacemi k tomuto tématu. Na Slovensku je Kratom nyní oficiálně zakázán od 9. 12. 2021. Zákaz Kratomu v ČR? V České republice Kratom v tuto chvíli zakázán není, ačkoliv se o jeho zákazu jedná. Oficiální prohlášení, úřady zatím nevydaly.

 Kratomu v Česku a na Slovensku Informace o zákazu

Informace o zákazu Kratomu v Česku a na Slovensku

Informace o zákazu Kratomu
v Česku a na Slovensku

(platné ke dni 1.1.2022)

 

Jelikož je v poslední době Kratom a jeho plánovaný zákaz předmětem mnoha diskuzí, rozhodli jsme se napsat stručný článek s informacemi k tomuto tématu. Na Slovensku je Kratom nyní oficiálně zakázán od 9. 12. 2021.


Zákaz Kratomu v ČR?

V České republice Kratom v tuto chvíli zakázán není, ačkoliv se o jeho zákazu jedná. Oficiální prohlášení, úřady zatím nevydaly. (Kratom se stále prodává jako sběratelský předmět.) Prohlášení o zákazu Kratomu by se mělo objevit s dostatečným časovým předstihem (stejně jako na Slovensku), takže by měla být možnost, udělat na poslední chvíli nějaké ty zásoby. 


Je možné proti zákazu něco dělat?

Existuje petice, kde se česká Kratomová komunita snaží o vytvoření a schválení legislativy, která by prodej Kratomu upravovala. (Za nás velmi rozumný krok.) Více informací zde: www.petice.com/protizakazukratomuMy jsme podepsali.


Čím Kratom nahradit, pokud zákaz projde?

Dobrou zprávou je, že máme nachystaných několik možností. Jedná se o jiné druhy z rodu Mitragyna, jako je například Mitragyna Hirsuta, Mitragyna Javanica a další. 

Rozdíl je v tom, že tyto druhy neobsahují alkaloidy mitragynin a 7-hydroxymitragynin, ale například u Mitragyna Hirsuta je hlavním alkaloidem mitrapylin. Mitraphyllin se také váže na opitátové receptory v mozku a způsobuje podobný efekt. (Ani v tomto případě se nejedná o opiát.)

Kromě jiných druhů budeme mít nachystané i další byliny a bylinné mixy, na které máme již nyní pozitivní reakce.

Informace pro občany / žijící na Slovensku

Dokud je Kratom na území ČR legální, je možné si jej objednat k hranicím Česka, nebo Rakouska. (jako dopravce využíváme Zásilkovnu včetně výdejních míst a Z-boxů.) K dispozici budou samozřejmě i zmíněné alternativy, které rádi doručíme na Slovensko.

Celou kategorii NE-KRATOM najdeš ZDE
Pro více informací mrkni na náš článek: Kratom (Mitragyna speciosa) vs Mitragyna Hirsuta a Javanica – Jaké jsou rozdíly?

Tagy: Kratom – zákaz – kratom kratomu – petice kratom – petice proti zákazu kratomu – mitragyna speciosa – mitragyna hirsuta – mitragyna javanica – nahražka kratomu – čím nahradit kratom – zákaz kratomu sk – zakaz kraotmu čr – byliny podobné kratomu – ban kratom – legal kratom – prohibition kratom – kratom sk


Sleduj nás! 🙂  #kryptonitlife   #kryptonitteam

SLEVA 5% NA PRVNÍ NÁKUP! | POUŽIJ KÓD: KRYPTONITKRATOMCZ

YOU MAY ALSO LIKE

Main Menu x