Jaký je rozdíl mezi astrálním cestováním a lucidním sněním?

A
A
Jaký je rozdíl mezi astrálním cestováním a lucidním sněním?

Astrální cestování a lucidní snění jsou příbuzné pojmy, které zahrnují kontrolu nad svým vědomím a nad svými sny. Astrální cestování je zkušenost opuštění svého fyzického těla a cestování v nefyzické říši, zatímco lucidní snění je vědomá zkušenost, že sníte, zatímco jste ve stavu snu. Obě praktiky existují po staletí a byly studovány…

Rozdíl mezi astrálním cestováním a lucidním sněním?

Astrální cestování a lucidní snění

Rozdíl mezi astrálním cestováním a lucidním sněním?

 

Astrální cestování a lucidní snění jsou příbuzné pojmy, které zahrnují kontrolu nad svým vědomím a nad svými sny. Astrální cestování je zkušenost opuštění svého fyzického těla a cestování v nefyzické říši, zatímco lucidní snění je vědomá zkušenost, že sníte, zatímco jste ve stavu snu. Obě praktiky existují po staletí a byly studovány vědci i duchovními mistry. V tomto článku prozkoumáme vědecká fakta o lucidním snění a poskytneme tipy, jak na vlastní kůži zažít astrální cestování a lucidní snění.

Lucidní snění

Za prvé, je důležité pochopit, že lucidní snění je stav vědomí, ke kterému dochází během fáze spánku REM (Rapid Eye Movement). To je fáze spánku, kdy se nám zdá většina snů. Lucidní snění nastává, když si snící uvědomí, že sní a často může sen také ovládat, nebo s ním manipulovat. Studie ukázaly, že lucidní snění lze navodit různými technikami, jako je testování reality a mnemotechnická indukce lucidních snů (MILD).

 

Astrální cestování je zkušenost opuštění svého fyzického těla a cestování v nefyzické říši, zatímco lucidní snění je vědomá zkušenost, že sníte, zatímco jste ve stavu snu.

 

Astrální cestování

Také známé jako mimotělní zkušenost (OBE), je stav, kdy se cítíte, jako byste byli mimo své fyzické tělo a cestovali v nefyzické sféře. Astrální cestování je často spojováno s lucidním sněním, protože “snící” si je vědom, že je v nefyzickém stavu, a může se svým vědomím manipulovat tak, aby cestoval na různá místa. Je však důležité poznamenat, že astrální cestování není vědecky ověřeným pojmem a o jeho existenci se mezi vědci stále diskutuje.

Chcete-li zažít astrální cestování nebo lucidní snění, je důležité pravidelně cvičit a mít správné nastavení mysli.

Zde je několik tipů, které vám pomohou začít:

Veďte si deník snů: Zapisujte si své sny každé ráno, jakmile se probudíte. To vám pomůže lépe se seznámit se svými vlastními snovými vzorci a zvýšit své povědomí během spánku.

Test reality: Během dne se na chvíli zeptejte sami sebe, zda jste vzhůru nebo sníte. To vám pomůže vyvinout si zvyk zpochybňovat realitu a zvýšit vaše šance, že se stanete jasnozřivými ve svých snech.

Používejte afirmace: Před spaním si řekněte, že si své sny budete pamatovat a uvědomíte si, že sníte.

Procvičujte si techniky lucidního snění: Existuje několik technik, které vám mohou pomoci navodit lucidní sny, jako je technika MILD, metoda Wake Back to Bed (WBTB) a technika Wake Induced Lucid Dream (WILD).

 

(Více o technikách pro vyvolání lucidního snění v článku – ZDE)

 

Je důležité si pamatovat, že lucidní snění a astrální cestování jsou osobní zkušenosti a to, co funguje u jednoho člověka, nemusí fungovat u druhého. Je obvykle potřeba pravidelně cvičit, vést si deník snů, používat afirmace a vyzkoušet různé další techniky, než zažijete svoje první lucidní snění, nebo astrální cestování a může to vyžadovat hodně času a praxe.


Tagy: lucidní snění – astrální cestování – ovládání snů – techniky pro ovládnutí snů – co je to lucidní snění – co je to astrální cestování – mimotělní zkušenost – mimo fyzické tělo – snění – živé snění – jak ovládnout sny – jak astrálně cestovat – bylinky pro astrální cestování a lucidní snění – bylinky pro živé sny


Sleduj nás! 🙂  #kryptonitlife   #kryptonitteam

SLEVA 5% NA PRVNÍ NÁKUP! | POUŽIJ KÓD: KRYPTONITKRATOMCZ

YOU MAY ALSO LIKE

Main Menu x