Tři techniky díky kterým dosáhneš lucidního snění

A
A
Tři techniky díky kterým dosáhnete lucidního snění

Lucidní snění je stav, kdy si uvědomuješ, že sníš, zatímco jsi ve stavu snu. Umožňuje ti, mít větší kontrolu nad svými sny a dokonce si je zapamatovat a ovládat je. Lucidní snění je fascinující a mocný nástroj, který byl studován a praktikován vědci i duchovními guru. Existují různé techniky, které lze použít pro navození lucidního snění..

Tři techniky díky kterým dosáhneš lucidního snění

 dosáhneš lucidního snění Tři techniky díky kterým

Tři techniky díky kterým dosáhneš lucidního snění

 

Lucidní snění je stav, kdy si uvědomuješ, že sníš, zatímco jsi ve stavu snu. Umožňuje ti, mít větší kontrolu nad svými sny a dokonce si je zapamatovat a ovládat je. Lucidní snění je fascinující a mocný nástroj, který byl studován a praktikován vědci i duchovními guru. Existují různé techniky, které lze použít pro navození lucidního snění. V tomto článku si ukážeme tři základní metody a podrobně si popíšeme, jak je aplikovat v praxi. 

The Mnemonic Induction of Lucid Dreams (MILD) 

Technika MILD je založena na vytvoření a praktikování afirmace, ve které si před spaním stanovíš cíl, že rozpoznáš, že sníš. Zvýšíš tím šanci, že si to během snu opravdu uvědomíš

Zde jsou kroky pro techniku MILD:

Krok 1. Než půjdeš spát, věnuj několik minut opakováním svých snů z předchozí noci. Snaž se zapamatovat si co nejvíce detailů.

Krok 2. Vyber si znamení snu. Mělo by to být něco, co často vidíš ve svých snech (například kytka, zvíře, nebo cokoliv jiného) a rozhodni se, že když toto znamení uvidíš ve svém snu, uvědomíš si, že sníš.

Krok 3. Když ležíš v posteli, opakuj si frázi „Pamatuji si, abych poznal, že sním“, a zároveň si představuj, že se ve snu “probouzíš” a vidíš své snové znamení.

Krok 4. Pokus se usnout a přitom stále opakuj frázi a vizualizuj si znak snu.

Krok 5. Když se ráno probudíš, zkus si vybavit všechny sny, které se ti v noci zdály, a zapiš si je.

Opakováním fráze a vizualizací znamení snu před usnutím, trénuješ svou mysl, aby si během snu začala být sama sebe vědomá. S praxí může technika MILD zvýšit šance, že se během snu stanete lucidní.

Technika Wake Back to Bed (WBTB) 

Je založena na myšlence, že když se v noci na krátkou dobu probudš a poté se vrátíš ke spánku, zvýšíš tím šanci na lucidní snění. Technika využívá skutečnosti, že pravděpodobnost lucidního snění je vyšší ve druhé polovině noci, kdy je mozek ve fázi spánku REM (Rapid Eye Movement), což je fáze, ve které se vyskytuje většina snů.

Zde jsou kroky pro techniku WBTB:

Krok 1. Nastav si budík, který tě probudí po čtyřech šesti hodinách spánku.

Krok 2. Když budík zazvoní, zůstaň asi 20 až 30 minut vzhůru. Během této doby si můžeš číst, meditovat nebo vyvinout jakoukoliv činnost, která ti pomůže se uvolnit a soustředit se na svůj cíl, „být lucidní“.

Krok 3. Opakuj frázi „až příště budu snít, chci vědět, že sním“, nebo jakoukoli podobnou afirmaci, kterou používáš.

Krok 4. Vrať se do postele a pokus se znovu usnout.

Krok 5. Když se ráno probudíš, zkus si vybavit všechny sny, které se ti v noci zdály, a zapiš si je.

Probouzením v noci využívá technika WBTB zvýšené pravděpodobnosti lucidního snění v druhé polovině spánkového cyklu. Navíc tím, že se soustředíš na cíl, stát se lucidním ve snu a opakuješ zvolenou afirmaci, pomáháš trénovat mysl, aby si během snů, sama sebe více uvědomovala. 

Technika Wake Induced Lucid Dream (WILD) 

Tato technika vychází z teorie, že když zůstaneš ve stavu bdělosti, zatímco tělo usíná, zvyšuje se tím šance na lucidní snění. Tato technika je pokročilejší než dvě předchozí techniky a vyžaduje značné množství praxe a trpělivosti.

Zde jsou kroky pro techniku WILD:

Krok 1. Lehni si do postele a uvolni své tělo.

Krok 2. Soustřeď svou pozornost na svůj dech a snaž se udržet svou mysl co nejčistší.

Krok 3. Jakmile začneš mít pocit, že upadáš do spánku, věnuj zvýšenou pozornost pocitům ve svém těle a snaž se udržet ve stavu bdělosti.

Krok 4. Jakmile začneš pociťovat spánkovou paralýzu (jako jsou vibrace nebo mravenčení), snaž se udržet svou mysl soustředěnou a čistou.

Krok 5. V tomto okamžiku bys měl/a začít zažívat živé představy a můžeš se pokusit vstoupit do snu, přímou vizualizací sebe sama v požadovaném snovém místě nebo scénáři.

Krok 6. Jakmile jsi ve snu, snaž se udržet vědomí, že sníš a pokus se sen ovládat.

Technika WILD je považována za jednu z pokročilých technik lucidního snění a vyžaduje značné množství praxe a trpělivosti. Dosažení lucidního snění pomocí této techniky, může být náročné a může nějakou dobu trvat. 

„Často se stává, že spícímu něco v duši praví, že to, co se mu zdá, je pouze sen“
– Aristoteles

Je dobré si uvědomit, že dosažení lucidního snění, není nikdy předem zaručeno a pro některé lidi může být jeho dosažení obtížnější než pro jiné. Proto je důležité neztrácet naději po prvním neúspěchu a dál trénovat výše zmíněné techniky. Ono to nakonec vyjde. 😉


Tagy: lucidní snění – astrální cestování – ovládání snů – techniky pro ovládnutí snů – co je to lucidní snění – co je to astrální cestování – mimotělní zkušenost – mimo fyzické tělo – snění – živé snění – jak ovládnout sny – jak astrálně cestovat – bylinky pro astrální cestování a lucidní snění – bylinky pro živé sny


Sleduj nás! 🙂  #kryptonitlife   #kryptonitteam

SLEVA 5% NA PRVNÍ NÁKUP! | POUŽIJ KÓD: KRYPTONITKRATOMCZ

YOU MAY ALSO LIKE

Main Menu x