Pěstování meskalinových kaktusů s vysokým obsahem alkaloidů část 1.

A
A

Pěstování meskalinových kaktusů jako je například San Pedro, nebo Peyote není nic těžkého. Tyto kaktusy nepotřebují žádnou zvláštní péči a pokud žijete v zemích, kde teplota neklesá pod – 9°C, tak je lze pěstovat dokonce i venku. Co ovšem budete potřebovat je velká dávka trpělivosti. Některé kaktusy jako třeba Peyote, nebo Fricii rostou i 5 let

s vysokým obsahem alkaloidů  Pěstování meskalinových kaktusů 

Pěstování meskalinových kaktusů s vysokým obsahem alkaloidů část 1.

 

Pěstování meskalinových kaktusů jako je například San Pedro, nebo Peyote není nic těžkého. Tyto kaktusy nepotřebují žádnou zvláštní péči a pokud žijete v zemích, kde teplota neklesá pod – 9°C, tak je lze pěstovat dokonce i venku. Co ovšem budete potřebovat je velká dávka trpělivosti. Některé kaktusy jako třeba Peyote, nebo Fricii rostou i 5 let, než dosáhnou plné dospělosti. 

(Při pěstování meskalinových kaktusů si můžete vybrat, jestli chcete pěstovat každý rok nový kaktus (zhruba po roce je již možné kaktus “použít”), nebo pěstovat déle a “používat” kaktus opakovaně. Povíme si také, jak co nejvíce zvýšit obsah alkaloidů.)

 

Začínáme pěstovat 

 

Výběr substrátu

Jako univerzální volba může posloužit již namíchaná směs pro kaktusy, kterou lze koupit v obchodě. Je to velmi jednoduchý způsob jak začít a v zásadě nic nezkazit. Druhou možností je substrát namíchat. K tomu budete potřebovat směs rašeliny a perlitu (50/50).

Pokud si nejste jistí kvalitou substrátu, je lepší takový substrát nejdříve sterilizovat. K tomu stačí klasická trouba, kam umístíte zeminu rozprostřenou na plechu. Teplotu nastavíte na 90 – 100 °C a pečte alespoň 45 minut

 

Vliv substrátu na tvorbu meskalinu

 

Meskalin je alkaloid, který rostlina produkuje v reakci na stres. Stres způsobuje více věcí, ale jednou z nich je také nevhodný substrát. (V tomto ohledu je stres ku prospěchu.) Ve fázi klíčeni je ovšem důležité, zasadit kaktus do kvalitní půdy, aby mohl v rané fázi dobře růst. (Stresovat ho můžete později.)

Výběr květináče

Pro pěstování kaktusů jsou vhodné mělké hliněné nádoby (květináče) s drenážními otvory. Jedná se o porézní materiál, který umožňuje rychlé odvodnění půdy. Lépe se tak zabrání možnému riziku hniloby kořenů. Dírky na spodu květináče můžete lehce zakrýt kouskem vaty. To usnadní odvod přebytečné vody z květináče.

Sázení

Květináč naplňte substrátem něco málo nad polovinu a jemně zatlačte. Půda by se neměla hýbat, ale nesmí být ani moc udusaná. Semínka je lepší rozmístit alespoň 1 – 2 cm od sebe a zasadit pouze lehce pod povrch, aby mohla snadno vyklíčit. Zasazená semínka nakonec posypejte tenkou vrstvou písku, nebo vermikulitu. Semínka nezalévejte! Můžete je pokropit rozprašovačem, nebo je postavte na tác s vodou a počkejte až substrát přirozeně nasaje vodu. (Tento způsob je nejlepší pro přirozeně silné kořeny.)

Při zalévání zespod květináče,
budou mít kaktusy silnější kořeny

 

Klíčení

Semena meskalinových kaktusu nejlépe klíčí v teplém a vlhkém prostředí. To vytvoříte zakrytím jednotlivých květináčů kusem potravinářské fólie. Následně umístěte květináče někam, kde je dostatek světla a tepla. Přímé světlo je potřeba jen několik hodin denně, zbytek dne by měl mít kaktus spíše polostín.

Asi po dvou týdnech začnou z půdy vylézat malé zelené kuličky. Nechejte kaktusy růst ještě týden, nebo dva a poté fólii nahraďte kusem mušelínové látky, nebo ji úplně sundejte. Povrch substrátu posypejte drobných štěrkem, aby se izolovala vlhkost. Kaktusy zalévejte stále trochou vody ze dna květináče. Nelijte vodu na povrch.

Jak poznat, jestli jsou kaktusy zdravé? Přesazování? Hnojení? Jak účinně zvýšit obsah meskalinu? Pokračování v dalším článku.. ?

Tagy: Meskalin – mescalin – mezcalin – kaktusy – kaktus – san pedro – peyoty – psychedelické kaktusy – meskalinové kaktusy – meskalin a legislativa – co je to meskalin – psychoaktivni kaktusy – halucinogeny – halucinace – psychoaktivní látky – informace kaktusy – kaktusy a legislativa – pěstování kaktusů – prodej kaktusy semínka


Sleduj nás! 🙂  #kryptonitlife   #kryptonitteam

SLEVA 5% NA PRVNÍ NÁKUP! | POUŽIJ KÓD: KRYPTONITKRATOMCZ

YOU MAY ALSO LIKE

Main Menu x