Jak začít hrát profesionálně e-sport a kterou hru si vybrat?

A
A
Jak začít hrát profesionálně e-sport a kterou hru si vybrat?

E-sport, neboli elektronický sport, se stal rychle rostoucím odvětvím s globálním publikem. Stále více lidí volí esport jako svoji kariéru a je celkem snadné pochopit proč. Nejen, že je to zábavný a vzrušující způsob, jak si vydělat na živobytí, ale nabízí také možnost soutěžit na nejvyšší úrovni a potenciálně vydělat velké peníze.

Jak začít hrát profesionálně e-sport a kterou hru si vybrat?

Jak začít hrát profesionálně e-sport
a kterou hru si vybrat?

 

E-sport, neboli elektronický sport, se stal rychle rostoucím odvětvím s globálním publikem. Stále více lidí volí esport jako svoji kariéru a je celkem snadné pochopit proč. Nejen, že je to zábavný a vzrušující způsob, jak si vydělat na živobytí, ale nabízí také možnost soutěžit na nejvyšší úrovni a potenciálně vydělat velké peníze. Jak ale začít hrát e-sport profesionálně? A jakou hru si vybrat? V tomto článku si probereme kroky, které je třeba podniknout, a hry, které stojí za to zvážit, abyste mohli zahájit kariéru v tomto konkurenčním herním průmyslu.

Krok 1

Prvním a základním krokem k tomu, abyste se stali profesionálním hráčem e-sportu, je vybrat si hru. S tolika možnostmi, může být ze začátku těžké se rozhodnout, na kterou hru se zaměřit. Nejdůležitější věcí, na kterou je třeba při výběru hry myslet, je vybrat takovou, která vás nadchne a ve které jste přirozeně dobří. Je také důležité vybrat si hru, která má velkou a aktivní soutěžní scénu, díky které budete mít více příležitostí soutěžit a předvést své dovednosti.

Zde je několik příkladů her, které jsou v současné době populární, mezi nejoblíbenější patří:

League of Legends: Hra MOBA (online bitevní aréna pro více hráčů), která má velkou a aktivní soutěžní scénu.

Dota 2: Další populární MOBA hra, která je známá svým vysokým stropem dovedností a velkými cenovými fondy.

Counter-Strike: Global Offensive: Střílečka z pohledu první osoby, která má na scéně e-sportů dlouhou historii a stále zůstává populární.

Fortnite: Hra Battle Royale, která v posledních letech vzrostla na popularitě.

Overwatch: Týmová střílečka z pohledu první osoby se silnou soutěžní scénou.

Krok 2

Jakmile si vyberete hru, dalším krokem je začít cvičit. Jako každý jiný sport, i e-sport vyžaduje hodně odhodlání a tvrdé práce. Je důležité, vyhradit si každý den konzistentní množství času na cvičení a neustále pracovat na zlepšování svých dovedností. Vstup do týmu nebo klubu je také dobrý nápad, protože vám dá příležitost hrát a učit se od zkušenějších hráčů.

Krok 3

Jak se budete postupně zlepšovat, začněte soutěžit v online turnajích nebo místních LAN eventech. To vám dá příležitost otestovat své dovednosti proti ostatním hráčům a získat cenné zkušenosti. Je to také skvělý způsob, jak si vybudovat reputaci a upoutat pozornost týmů a sponzorů.

Krok 4

Nakonec, až se budete cítit připraveni, začněte hledat týmy a organizace, do kterých se můžete připojit. Mnoho profesionálních týmů hledá stále nové talenty. Vstup do týmu vám dá příležitost soutěžit na nejvyšší úrovni a také vám poskytne podporu a zdroje, které potřebujete, abyste se mohli nadále zlepšovat.

Česká republika má rostoucí e-sportovou scénu, kde v různých hrách, soutěží řada týmů a organizací. Zde je několik příkladů:

eXtatus: Jeden z nejúspěšnějších e-sport týmů v České republice, eXtatus soutěží v různých hrách včetně Counter-Strike: Global Offensive a League of Legends. Mají za sebou řadu úspěchů v domácích i mezinárodních soutěžích.

Team Unique: Team Unique je česká e-sportovní organizace, která soutěží v různých hrách jako Dota 2, PUBG a Rainbow Six: Siege. Mají silné zastoupení v České republice a reprezentují zemi i na mezinárodní scéně.

Prague Titans: Prague Titans soutěží ve hře Rainbow Six: Siege. V České republice mají dobrou pověst a reprezentovali zemi také na mezinárodních scéně.

Esuba: Esuba je česká e-sportovní organizace, která soutěží ve hře League of Legends. Mají v ČR silné zastoupení a reprezentovali zemi na mezinárodních turnajích.

Team Empire Hope: Team Empire Hope je česká e-sportovní organizace, která soutěží ve hře Dota 2. Má silné zastoupení v ČR a reprezentují zemi na mezinárodních soutěžích.

To je jen několik příkladů Českých e-sport týmů. Existuje mnoho dalších, kteří soutěží v různých hrách a reprezentují ČR na mezinárodní úrovni. Vzhledem k tomu, že odvětví e-sportu v České republice stále roste, můžeme očekávat, že se začnou objevovat nové týmy, které se budou aktivně prosazovat na mezinárodní scéně.

Na závěr je důležité říct, že začít kariéru v e-sportu je sice náročná, ale také vzrušující cesta. Vyžaduje značné odhodlání, disciplínu a nemalou vášeň pro hru. Pamatujte, že klíčem k úspěchu je zvolit si správnou hru a poté důsledně cvičit a trénovat. Vstup do e-sport týmu, nebo dokonce vytvoření vlastního týmu vám také může pomoci zlepšit vaše dovednosti a zvýšit šance na úspěch.


Tagy: e-sport – jak být profesionální hráč – dota – Lolko – esport týmy v ČR – profi hráč – jak se stát profi hráčem – kariera v esportu -gaming – game – gamer – esporty – esport týmy


Sleduj nás! 🙂  #kryptonitlife   #kryptonitteam

SLEVA 5% NA PRVNÍ NÁKUP! | POUŽIJ KÓD: KRYPTONITKRATOMCZ

Main Menu x