Co je to poppers? Jaké jsou jeho účinky?

A
A
Co je to poppers? Jaké jsou jeho účinky?

Poppers zná dnes každý spíše jako malou lahvičku s chemickou tekutinou, která se obvykle prodává jako čistič na sklo, nebo latex. Najdeme ji v sexshopech, nebo i volně na internetu.  Je to však pouze slangový výraz pro chemické látky alkyl nitrit, butyl nitrit, isobutyl nitrit a amylnitrit. Dříve byly poppers známé především u

Co je to poppers? Jaké jsou jeho účinky?

Jaké jsou jeho účinky? Co je to poppers?

Co je to poppers? Jaké jsou jeho účinky?

 

Poppers zná dnes každý spíše jako malou lahvičku s chemickou tekutinou, která se obvykle prodává jako čistič na sklo, nebo latex. Najdeme ji v sexshopech, nebo i volně na internetu.  Je to však pouze slangový výraz pro chemické látky alkyl nitrit, butyl nitrit, isobutyl nitrit a amylnitrit. Dříve byly poppers známé především u homosexuálů a to už v roce 1970. Zájmu heterosexuálů se začali těšit až o něco později a to kolem roku 1990. V dnešní době jsou poppers oblíbené i u mladších generací a to nejen pro své afrodiziakální účinky, ale také jako účinný povzbuzovač na párty, nebo v tanečních klubech.

„Poppers je i dnes zcela legálně dostupný.“

Dnes už je tento způsob využití poppers zakázaný, ale v minulosti se v tanečních klubech poppers skutečně k tomuto účelu officialně používali. Majitelé klubu nechávali tyto chemické látky postupně odpařovat, což mělo za následek roztažení cév, lehkou otupělost a postupnou ztrátu zábran. Poppers je i dnes zcela legálně dostupný a můžeme ho koupit volně na internetu. Stačí Vám pouze plnoletost a cca 300 Kč.

Rozdělení Popppers

Poppers rozdělujeme na malé cca 10ml, střední cca 15ml a velké cca 30ml. Toto rozdělení se liší nejen cenou, ale i svojí účinností. Jde v podstatě o to, že čím větší obsah poppers má, tím je silnější/účinnější. V lahvičce s větším obsahem se kumuluje více chemické látky a zvyšuje se tím i jeho síla. Pro udržení účinnosti poppers je také důležité pečlivě uzavírat lahvičku, aby chemická látka neunikala ven.

Účinky Poppers a jeho užití

Jak jsme si už řekli, poppers se neoficiálně využívá jako povzbuzovač na párty, nebo při sexu. V obou případech se jedná především o jeho vlastnost roztahovat při vdechnutí jeho výparů cévy a způsobovat i lehce euforické stavy. Homosexuálové ho využívají při análním sexu, ale v oblibě je i u heterosexuálů a klasickém pohlavním styku. Doporučuje se hluboké nadechnutí těsně před orgasmem.

Poppers účinkuje velmi rychle a velmi krátce. Jeho účinky můžeme pozorovat již po pěti až deseti sekundách a účinek trvá cca třicet vteřin. Mezi klasické projevy patří: rychlé bušení srdce, pocity tepla, zarudnutí obličeje, malátnost a euforické stavy. Při opakovaném používání se mohou dostavit i bolesti hlavy, či pálivý pocit v nose. Některé poppers jsou k bolestem hlavy náchylnější než jiné. To se dá vyhledat na internetu a to třeba na diskusních fórech, kde lidé sdílejí své typy a recenze.

Jelikož je poppers chemická látka, která není určena k inhalaci, jsou zde i možná zdravotní rizika. Mezi ně patří při dlouhodobém užívání například poškození plic a dýchacích cest. Nedoporučuje se také poppers kombinovat s dalšími chemickým látkami jako je: pervitin, kokain, extáze, ale i Viagra atp.

Sleduj nás! 🙂  #kryptonitlife   #kryptonitteam

YOU MAY ALSO LIKE

Main Menu x